Diensten

Chiptuning

Chiptuning is een term dat gebruikt wordt voor de optimalisatie van het motormanagement van personenauto’s. Het doel hiervan is de motor krachtiger, zuiniger, soepeler en sneller maken. Chiptuning is dus het verbeteren van auto prestaties door een optimalisatie van de software in de motorregeleenheid.

De motorregeleenheid is een kleine krachtige computer die alle belangrijke functies vervult van de motor, het zogenaamde motormanagementsysteem (ECU). Het motormanagementsysteem regelt continu onder meer de ingespoten hoeveelheid brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip. Het motormanagementsysteem bestaat uit verschillende chips welke voorzien zijn van software. Vaak is de software geschreven ruim binnen de maximale belasting van de desbetreffende motor. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om de motor meer vermogen te laten geven zonder dat de motor wordt aangetast, alleen de software van het motormanagementsysteem wordt aangepast en de al beschikbare vermogen van uw auto wordt vrijgegeven.

Iedere auto eigenaar heeft wel eens de gedachte: “was mijn auto maar krachtiger en zuiniger”. Chiptuning is hiervoor de oplossing! Uw auto wordt niet alleen sneller maar ook zuiniger. Chiptuning is een manier om de motor van je auto betere prestaties te laten leveren. Zo kan de motor zuiniger, krachtiger, sneller en soepeler werken. iDrive solutions beschikt over de juiste expertise om chiptuning voor u uit te voeren! Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Hoe wordt chiptuning toegepast

Elke autofabrikant calculeert bij het afleveren van een auto een veiligheidsmarge. Het vermogen van de auto wordt als het ware begrenst. Bij Chiptuning wordt de originele software uitgelezen door een speciale datareader. Met speciale software kunnen de gegevens worden weergegeven en vervolgens worden geoptimaliseerd. De software wordt aangepast waardoor de auto meer van de al beschikbare vermogen kan gebruiken.

Chiptuning is niet schadelijk voor uw auto, heeft u specifieke vragen of maakt u zich zorgen? Neem dan contact op met iDrive solutions, met onze expertise adviseren wij u over de juiste vorm van chiptuning.