Roetfilter verwijderen

Als u continu last heeft van het functioneren van het roetfilter kunnen wij dit voor u oplossen. Dit doen wij door het roetfilter definitief te verwijderen.

Bij het verwijderen van de roetfilter is het noodzakelijk en erg belangrijk dat het regeneratieproces op een goede manier wordt weggeschreven uit de software. Mocht dit niet op correcte wijze wordt uitgevoerd kan dit gemakkelijk leiden tot schade aan motor en aandrijflijn.

Bij aanhoudende problemen en onevenredige onderhoudskosten aan de roetfilter is verwijderen nog de enige juiste oplossing. De roetfilter is een milieumaatregel en het verwijderen er van zorgt voor meer uitstoot van fijnstof. Een niet functionerend filter is eveneens een belasting voor het milieu.

We gebruiken software waarmee we de werking van de roetfilter in z’n geheel kunnen uitschakelen. Vervolgens verwijderen we het binnenwerk van de roetfilter. iDrive solutions heeft de juiste kennis en ervaring en kiest voor de beste methode. Er wordt niet een simpele bypass-buis geplaatst, het binnenwerk van de roetfilter wordt verwijderd maar de oorspronkelijke DPF-eenheid van uw auto wordt teruggeplaatst.  

Het verwijderen van de roetfilter verhoogt de prestaties van uw voertuig, verminderd de onderhoudskosten en zorgt voor een verhoogde efficiëntie.

Let op deze methode wordt alleen toegepast voor off-road gebruik. Na deze behandeling wordt uw voertijd in bijna alle gevallen (volgens de wet) ongeschikt voor gebruik op de openbare weg.