Immobilizer verwijderen

De Immobilizer is een elektronisch systeem dat is ontworpen om ongeautoriseerd starten van het voertuig, dat wil zeggen diefstal, te voorkomen. Dit systeem wordt ook wel het startblokkeersysteem genoemd. Men denkt dat een immobilizer haar/zijn auto goed beveiligd tegen diefstal. Maar een Immobilizer is vrij complex en een falend systeem kan grote gevolgen hebben.

Tegenwoordig is een dergelijk systeem voor criminelen ook geen blokkade meer. Ondanks de immobilizer blijkt dat 200 modellen van 34 automerken binnen 3 minuten te kraken zijn.

Het verwijderen van de immobilizer(startblokkeersysteem) bied in veel gevallen een voordeel voor uw voertuig. Want een falend immobilizer zorgt ervoor dat uw auto niet meer start, diagnose en reparatie hiervan betekent hoge kosten. Daarnaast is het vaak een noodzaak om de immobilizer te verwijderen als u ervoor kiest om een tweedehands ECU in uw voertuig te laten plaatsen.

Voor het verwijderen van de immobilizer zijn verschillende methoden beschikbaar, de meest gebruikte methode is het opnieuw programmeren van de EEPROM-chip op uw ECU.

Neem gerust contact op met iDrive solutions, op basis van uw wensen kunnen wij u de beste behandeling adviseren.