Eco tuning

 

Wist u dat u tot 20% op uw brandstofkosten kunt besparen? En dat u met deze besparing ook de CO2-uitstoot verminderd en hiermee helpt het milieu te beschermen? En dat terwijl uw auto meer vermogen krijgt! Kies voor Eco tuning van iDrive solutions waarmee u het vermogen van uw auto verhoogd maar kosten bespaard.

Wat is eco tuning?

Het optimaliseren van de programma’s die opgeslagen zijn in uw auto s’ software heet eco tuning. Eco Tuning is het proces van fijnafstelling van de motor van uw voertuig. Hierdoor zal er een betere en volledigere verbranding plaatsvinden in de motor.

Een ander woord voor ecotuning is verbruik optimalisatie, het is een softwareaanpassing van het motormanagement dat er voor zorgt dat alle waarden en instelling van het motormanagement zo aangepast worden dat het brandstofverbruik van uw auto verlaagd wordt. Door uw voertuig van meer vermogen te voorzien binnen het lage midden bereik, kunnen we de hoeveelheid brandstof die uw voertuig verbruikt verminderen.

U verlaagt niet alleen uw brandstofkosten maar tegelijkertijd draagt u ook een steentje bij aan het milieu, de lagere brandstofverbruik zorgt ook voor een lagere CO2 uitstoot.

Met eco tuning kunt u tot wel 20% op uw brandstofverbruik besparen. Daarnaast heeft eco tuning nog meer voordelen zoals: verbeterde kracht, verbeterde koppel, verbeterde rijeigenschappen en verminderde CO2 uitstoot.

Brandstofbesparing met eco tuning?

De lagere brandstofverbruik zorgt ook voor een lagere CO2 uitstoot. Welke brandstofbesparing kan worden bereikt na een Eco tuning is afhankelijk van meerdere factoren. Bijv. uw rijstijl is van grote invloed op het brandstofverbruik van uw auto, daarom is het lastig om in te schatten hoeveel u op uw brandstofverbruik zult besparen. iDrive solutions heeft met 5 verschillende voertuigen een uitgebreide test uitgevoerd, het resultaat van deze test was een aanzienlijke verlaging van brandstofverbruik voor alle voertuigen.

Met eco tuning van iDrive solutions verhoogt u de branstofefficientie van uw auto, verhoogd u het vermogen en bespaard u op brandstofkosten. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek. Met onze ervaring kunnen wij u adviseren voor de juiste tuning.

Voordelen eco tuning

  • Hoger vermogen van uw auto
  • Lagere brandstofverbruik
  • Lagere CO2 uitstoot
  • Besparing op uw kosten!